Dan za družine

Brezplačne delavnice in gledališka predstava

Nazaj

Dan za družine

V petek, 20. septembra 2024, je v mestnem parku pri MC Brežice potekal "Dan za družine".  Različne ustvarjalne delavnice in gladališka predstava so privabili družine iz Brežic in bližnje okolice. Bilo je zabavno, ustvarjalno, razgibano in sladko.

V mestnem parku pri MC Brežice so bile postavljene delavnice oziroma kotički, kjer so se na različne načine zabavali otroci in starši. Ustvarjanje zapestnic iz niti, glasbena delavnica, bralni kotiček, delavnica po vzoru gozdne pedagogike, medgeneracijska delavnica Igre nekoč in druge so navdušile zbrane družine. Brezplačne delavnice so bile otrokom na voljo od 16. do 18. ure, ob 18-ih pa se je začela gledališka predstava Pikin cirkus v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji v dvorani ZPTM Brežice. 

Poskrbljeno je bilo za ponudbo sladkih in slanih prigrizkov ter osvežilnih pijač. Predstavila so se nekatera podjetja iz Kolektivne blagovne znamke (KBZ), med drugimi tudi domači plastelin Gnetko iz katerega so mali in veliki otroci ustvarjali podobe iz narave in še marsikaj drugega. Vse delavnice so bile za obiskovalce brezplačne, prav tako tudi gledališka predstava. Več fotografij si lahko ogledate v naši Galeriji.

Dogodek je potekal v okviru projekta VGC Posavje +, pod okriljem katerega tudi sicer potekajo v VGC na Prešernovi 13 v Brežicah različni dogodki in delavnice, ki so namenjene vseživljenjskemu učenju ter razvijanju socialnih, kulturnih, zdravstvenih kompetenc in drugih kompetenc. Vsi programi so brezplačni in namenjeni različnim ranljivim skupinam; poleg starostnikov še osebam s posebnimi potrebami, še posebno otrokom in mladim, osebam v duševnem zdravju, invalidom, mladim družinam v izgorevanju in drugim.

Projekt VGC Posavje + delno sofinancira ministrstvo MDDSE ter EU, in sicer iz ESS+. Projekti  se sofinancirajo iz PEKP 2021– 2027, cilja politike 4 »Bolj socialna in vključujoča Evropa za izvajanje evropskega stebra socialnih pravic«, prednostne naloge 7 »Dolgotrajna oskrba in zdravje ter socialna vključenost«, specifičnega cilja ESO4.12 »Spodbujanje socialnega vključevanja oseb, izpostavljenih tveganju revščine ali socialni izključenosti, vključno z najbolj ogroženimi osebami in otroki«. 

 

 

 

Datoteke

Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine
Dan za družine

E-novice

Kontakt