Izdelovanje nakita iz fimo mase

Medgeneracijsko sodelovanje

Nazaj

Nakit iz fimo mase

 V sredo, 19. junija je 12 udeleženk in udeležencev iz različnih starostnih skupin pokazalo, da med nami še živi medgeneracijski duh in iskra ustvarjalnosti.

Fimo masa je modelirna masa za oblikovanje raznovrstnih izdelkov, še posebej primerna za izdelovanje nakita. Je zelo preprosta za uporabo in primerna za ustvarjanje več generacij. Pri oblikovanju spominja na plastelin, lahko jo je gnesti in oblikovati. Prvi del ustvarjalne delavnice je potekal na zelenici pred VGC Brežice, kjer so ustvarjalci fimo maso najprej povaljali potem pa oblikovali v želene oblike. 

Ena izmed boljših lastnosti fimo mase je, da se jo da dokončno utrditi kar v domači pečici. Tako smo tudi mi pekli pripravljene uhane in obeske kar v 3. nadstropju našega skupnega prostora v Večgeneracijskem centru. Po peki izdelka sledi še brušenje in lakiranje. Marsikatera udeleženka si je celoten postopek zapisala, saj ga želi še večkrat ponoviti doma. 

Mi pa bomo ponovili našo uspešno ustvarjalno delavnico 3. julija, ko se spet snidemo na Prešernovi 13 v Brežicah. Z nami bo ponovno Ustvarjalka Tinka

Več fotografij si lahko ogledate v naši  spletni Galeriji

Nakit iz fimo mase
Nakit iz fimo mase
Nakit iz fimo mase
Nakit iz fimo mase
Izdelovanje nakita iz fimo mase
Izdelovanje nakita iz fimo mase

E-novice

Kontakt