Svež veter v VGC Brežice

Dan odprtih vrat

Nazaj

Osvežilni veter v Večgeneracijskem centru Brežice

Večgeneracijski center Brežice, ki deluje kot enota ZPTM Brežice, je v sredo, 9. oktobra 2024, v prostorih nekdanjega doma upokojencev na Prešernovi 13, odprl svoja vrata za obiskovalce ter pripravil pester program za vse okuse in generacije. Celodnevni dogodek se je zaključil s potopisnim predavanjem Kulture sveta.
 

Že navsezgodaj zjutraj se je začelo pestro dogajanje v VGC Brežice, ki je trajalo do poznega večera. V jutranjem programu smo obiskovalce informirali o delovanju Večgeneracijskega centra ter vseh njegovih aktivnosti, predstavili pa smo tudi delovanje Zavoda Sopotniki - brezplačni prevozi za starejše. Spremljevalni program so pripravili citrarji iz skupine Gremo mi po svoje, ki se uči igranja citer pod vodstvom prof. Anite Veršec. 

Obiskovalci so se sprehodili po nadstropjih ter si ogledali prenovljen prostor za druženja in aktivnosti. Imeli so priložnost spoznati, katera društva delujejo v naših prostorih (DU Brežice, Ozara, Sožitje, itd.)


Sledila je možnost udeležbe na redni računalniški delavnici v sklopu Društva upokojencev BrežiceDruštvo likovnikov Brežice pa je izvedlo delavnico slikanja na platno. V prostoru v 3. nadstropju so si obiskovalci ogledali razstavo dveh ročnodelskih skupin, in sicer ročnodelske delavnice VGC+ in skupine Zanke DU Brežice. 

Dan odprtih vrat se je zaključil z gibalno delavnico Plesnega društva Imani in potopisnim predavanjem svetovnega popotnika in fotografa Zorana Furmana o kulturah sveta. 

Brezplačna pravna pomoč in svetovanja

Za prijavljene smo organizirali brezplačno pravno pomoč in svetovanje, ki je stalnica v našem programu. Vsi, ki bi želeli pogovor s pravnico na temo, ki vam je tuja in sami ne poznate odgovorov, pokličite 0590 837 98 (Špela) in se prijavite. 
 

Brezplačne aktivnosti vsak dan v mesecu

Vabimo vas na brezplačne aktivnosti, ki združujejo več generacij. V okviru projekta Večgeneracijski center Posavje + enkrat tedensko organiziramo:

  • medgeneracijsko jogo, ob ponedeljkih ob 18.30 - 20.00,
  • učenje somatike za odrasle, ob torkih od 9.00 - 10.00,
  • plesno vadbo za starejše, ob 17.30 - 18.30,
  • ročnodelski krožek za starejše, ob petkih od 9.00 - 11.00,
  • srečanja za mlade Prid' na čvek, vsak petek popoldan ob 16.00 (lokacija ZPTM)

Organiziramo tudi brezplačne inštrukcije za OŠ in SŠ po dogovoru, enkrat mesečno (vsak prvi ponedeljek v mesecu) glasbene delavnice za krepitev spomina, ki so namenjene starejšim ter osebam z demenco in njihovim svojcem ter mnoge druge dogodke in predavanja.

Spremljajte naše aktivnosti na FB spletni strani, prebrskajte KOLEDAR AKTIVNOSTI  in se nam pridružite pri dejavnostih, ki vas nagovorijo. 

NAPOVEDUJEMO: Adventni ples za starejše v decembru

Adventni ples za starejše: Party 50+ bo v sredo, 18. decembra 2024 ob 19.00 pa do polnoči v večnamenski dvorani ZPTM Brežice, na Gubčevi 10a. Samo za tiste, ki so že “oddelali” Abrahama. Igral bo Atlantix, bivši Avia bend, čaka pa vas tudi pijača dobrodošlice. Vabljeni!

 

Osvežilni veter v VGC Brežice
Osvežilni veter v VGC Brežice
Osvežilni veter v VGC Brežice
Osvežilni veter v VGC Brežice
Osvežilni veter v VGC Brežice
Osvežilni veter v VGC Brežice

E-novice

Kontakt