Poletje priložnosti - kot v filmu

Mladinski počitniški tabor

Nazaj

Poletje priložnosti - kot v filmu

Kaj so koordinatorki tabora Vesni povedali mladi, ki so se udeležili petdnevnega tabora Poletje priložnosti? "Tukaj je bilo kot v filmu. Nisem vedela, da to v resnici obstaja." 

Preberi več: www.hih.si

Športne aktivnosti

Tabor smo začeli s spoznavanjem in zabavnimi aktivnostmi za grajenje skupine ter nadaljevali s plezanjem, ki je potekalo v Športni dvorani Brežice ob vseh varnostnih ukrepih s Posavskim alpinističnim klubom. Športnih aktivnosti je bilo tekom tedna na pretek: Kajak kanu klub Čatež masters je poskrbel za nepozabno doživetje veslanja na reki Krki, odpravili smo se na novo razgledno ploščad na Svetem Vidu, plavali v Krki ter doživeli pravcato dogodivščino v Termah Čatež. 

Zdrav življenjski slog

Center za krepitev zdravja Brežice je poskrbel za ozaveščanje o zdravem in aktivnem načinu življenja z raznovrstnimi delavnicami na temo pomembnosti spanja, zdrave prehrane, krepitve drže in telesnega zdravja ter škodljivosti energijskih pijač. Naslovili so tudi pozitivno samopodobo ter mlade opolnomočili s tehnikami sproščanja. Z mladinsko delavko pa so naslovili tudi temo socialnih veščin, predstavila pa jim je tudi različne mednarodne priložnosti, ki jih ponuja Erasmus+. 

Sproščeni večeri 

Ob večerih sta za zabavne, sproščujoče aktivnosti poskrbeli Zala in Tjaša. Udeleženci so se zabavali ob družabnih igrah, na filmskem večeru, koncertu in šli na večerni sprehod po starem mestnem jedru Brežic. Na počitniški tabor so prišli iz različnih regij po Sloveniji, iz Brežič pa odšli zadovoljni in okrepljeni z novimi veščinami, predvsem pa z novo stkanimi prijateljstvi. Nekateri so se prijavili že za prihodnje leto!

 

Vsebine tabora so bile skrbno razvite v okviru projekta Hand in hand - šport za mlade in izvedene v sodelovanju z Večgeneracijski center Brežice in Centrom za krepitev zdravja Brežice, s čimer je tabor postal trajnostni učinek tega projekta. Verjamemo, da bodo mladi pridobljena znanja in izkušnje lahko uporabljali še dolgo po koncu tabora.

E-novice

Kontakt